الارز بالبشاميل
المقادير
2/1 كيلو بسلة وجزر
3كوب أرز
شوربة لتسوية الارز
2/1 كيلو كبد وقوانص
ملح - فلفل - بهارات
بصل
الطريقة
1- نجهز البسلة والجزر بالشكل المتعارف عليه وكأنه لطبخ بسلة عادية ونضعهم فى حلة صغيرة مع ملعقة سمن ونشوحهم على النار شوية
وبعد كده شوية مايه صغيرة وملح وفلفل قليل ونسيبهم على نارهادية لحد مانحس انها دخلت فى السوى
2- نعمل رز ابيض عادى خالص ولكن نشربه بالشوربة ومرقة دجاج
3- نغسل الكبد والقوانص كويس جدا ونقطعهم الحجم اللى انتى عايزاه ونشوح القوانص مع البصل الاول وبعد شوية نحط عليها الكبدة
4- وبعد ما نسوى كل حاجة لوحدها نجيب حلة ونحط فيها كل الحاجات دى على بعضها ونقلبهم كويس مع بعض وفى نفس الوقت نكون مجهزين البشاميل على جنب بس يكون خفيف
شوية عن بشاميل المكرونة ونجيب صينية أو قالب وسط وندهنو سمنة ونضع فيه الخلطة اللى عملناها ( ارز و البسلة والجزر والكبد و القوانص ) ونفردهم كويس ونحط على
الوش البشاميل ونرب بيضة مع شوية ملح وفلفل ونحطها على البشاميل وندخلها الفرن لحد ما تاخد لزن الوش الدهبى
وبالههههههههههههههههنا والشفا[/size]
المقادير
2/1 كيلو بسلة وجزر
3كوب أرز
شوربة لتسوية الارز
2/1 كيلو كبد وقوانص
ملح - فلفل - بهارات
بصل
الطريقة
1- نجهز البسلة والجزر بالشكل المتعارف عليه وكأنه لطبخ بسلة عادية ونضعهم فى حلة صغيرة مع ملعقة سمن ونشوحهم على النار شوية
وبعد كده شوية مايه صغيرة وملح وفلفل قليل ونسيبهم على نارهادية لحد مانحس انها دخلت فى السوى
2- نعمل رز ابيض عادى خالص ولكن نشربه بالشوربة ومرقة دجاج
3- نغسل الكبد والقوانص كويس جدا ونقطعهم الحجم اللى انتى عايزاه ونشوح القوانص مع البصل الاول وبعد شوية نحط عليها الكبدة
4- وبعد ما نسوى كل حاجة لوحدها نجيب حلة ونحط فيها كل الحاجات دى على بعضها ونقلبهم كويس مع بعض وفى نفس الوقت نكون مجهزين البشاميل على جنب بس يكون خفيف
شوية عن بشاميل المكرونة ونجيب صينية أو قالب وسط وندهنو سمنة ونضع فيه الخلطة اللى عملناها ( ارز و البسلة والجزر والكبد و القوانص ) ونفردهم كويس ونحط على
الوش البشاميل ونرب بيضة مع شوية ملح وفلفل ونحطها على البشاميل وندخلها الفرن لحد ما تاخد لزن الوش الدهبى
وبالههههههههههههههههنا والشفا[/size]